Zelezna_Kapla_15.06.2013

Turška glava / Türkenkopf Klettersteig, D/E

Karavanke / Hochobir / Trobejeva skala - 15. junij 2013

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo


Sobotna tura ..

Zberemo se zgodaj zjutraj, sledi vožnja v sosednjo Avstrijo. Pričakalo nas je lepo vreme, a nismo bili sami. Tahitri avstrijci so med tem bili že visoko v steni. Na vstopu se pogovorimo o osnovnih varnostnih pravilih, nato pričnemo plezati. Vzpenjamo se umirjeno in s počitki. Težav ni bilo, ključno mesto ni nikomur pokazalo zobe. Seveda smo tovorili s sabo tudi vso kramo za pomoč in reševanje, a je ostala brez dela.

Enajst nasmejanih gornikov je nekaj ur kasneje z žarečimi očmi poziralo fotoaparatu. Nasmehi na obrazih so povedali vse. Tisti, ki so imeli čas, so plezalni krog še enkrat ponovili. To, da sem še pridemo je bilo jasno, tako kot lepo vreme ta dan. Hvala vsem za prijetno družbo!

MK

OPOZORILO: obvezna je uporaba kompletne opreme za samovarovanje in plezalnih rokavic. Za počivanja v pokončni steni je nujna tretja popkovina. ZPP je primerna samo za izkušene odrasle gornike, brez strahu pred višino in brez vrtoglavice! Priporočljiva je oprema in znanje iz reševanja v steni. Previdno in premišljeno vanjo!


Page | 1 | 2 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering