Male drobne stvari, ki so zanimive vsem, ki se šele lotevajo posameznih projektov.
Tu so tudi tiste stvari, ki si jih shranim, da bi jih jaz sam ne pozabil.

PSK 1.22 Mbit postaja za 23 cm. Popularna postaja, ki jo je skonstruiral Matjaz Vidmar S53MV, se pojavlja v novih izvedbah in predelavah od originala do postaje na eni sami tiskanini. Sam sem napravil preko 10 postaj. Spremenil in predelal  sem  vedno le tiste stvari, ki so bile nujno potrebne.

 

Izdelava attenuatorja s slabljenjem 50 db . Pri preizkušanju in uglaševanju SSB RTX sem naletel na problem, ki je na prvi pogled enostaven, a se izkaže kot precej neroden - tako konstruktorsko, kot tudi finančno.

Ko smo že ravno pri attenuatorjih. Svoj 3W attenuator za10 db sem pri izdelavi končne stopnje svojega RTX-a udimil. Nekaj casa se je samo precej grel. Valjda bo zdržal kak Wat več saj je kar velik (N konektorji ), pa ni hotel. Nehal se je celo greti...hi. Ker je sejem v DL se daleč, jaz pa atenuator potrebujem, sem si ga pač naredil. Stvar pravzaprav ni nič posebnega. Le narediti jo je treba !

T attenuator:20db-> 40E,10E,40E. Hmmm pa moč ?

Za 40E Sem uporabil 2x 82E 2W, 10E pa je sestavljen iz več uporov vzporedno:27,56,56,47 in 330E. Še malo frekvenčne konpenzacije .. paralelno tako dobljenemu 10E sem dodal 150E in 82pF vezana v serijo.