S57UUD HOMEBREW SSB RTX V
ALPE ADRIA CTEST 03.08.2003

Postaja je takorekoč končana, manjka še nekaj malenkosti.. Nizko propustni filter na izhodu, antensko preklopno vezje z PIN diodami, kontest pa je že tu ! No na malenkosti se pa res ne bom oziral, stvari je pač treba sprobati! Namesto preklopnega vezja je prišel prav kar navaden rele, drugi in tretji harmonik sta tako in tako več kot 30 db manjša od signala na delovni frekvenci, ki pa je že tako dovolj majhen, da sem se bal, da me ne bodo sploh slišali v tistem konglomeratu kilovatarjev. Pa ni bilo tako.

Že dan poprej sem naredil več zvez in seveda odkril več pomankljivosti in nepravilnosti v delovanju postaje.Še posebej mi je bil v pomoč S57C in S57TDA, ki sta mi še isti dan z Lisce preko packet radia, poslala 13 Mby veliko avi dstoteko.

Video posnetek je predelel S57ORO, tako da si QSO lahko ogledate tu.

 

Nekatere zveze so že tudi potrjene

Vsi, ki jih zanima, kaj se s tako doma narejeno postajo sploh da narediti, pa si lahko ogledajo Contest log Alpe-Adria 03.08.2003.
Pripomniti velja, da tekmovanja nisem delal do izteka časa, saj sem ugotovil, da je lepota nedeljskega popoldneva tudi v ribolovu, se posebej če potem ribe končajo na rostilju..hi.

Odločil sem se, da bom prilikom krsta moje 2m SSB RTX stvaritve, vsem postajam, ki so naredile zvezo z menoj ta in naslednji dan v Alpe-Adrija tekmovanju, poslal posebej za to priložnost natisnjeno QSL kartico.