Napajalnik po dokumentaciji S53MV 13,6V 22A

Po dokumentaciji Matjaža Vidmarja je že marsikdo izdelal napajalnik in tako tudi jaz. Lahko bi rekel da kar serijo treh enakih napajalnikov, ki so sposobni na svojem izhodu dati napajlno napetost 13,8V in približno 22A stalnega toka. Tiskano vezje napajalnika je predvideno za direktno montažo na hladilno rebro. Na njega je privit tudi usmerniški mostiček in vezje za zaščito in hlajenje napajalnika. Vezje za hlajenje ima kot senzor NTK upor vrednosti 10k in deluje tako, da se hitrost vrtenja ventilatorjev zvišuje z višanjem temperature hladilnega rebra. Vezje za zaščito pred previsoko izhodno napetostjo pa je izvedeno z tiristorjem, ki pri višji izhodni napetosti od 15V kratko sklene priključni sponki napajalnika.

Moja shema napajalnika, tiskano vezje in montažna shema napajalnika.

Shema vezja za zaščito in hlajenje, tiskano vezje in montažna shema.

 

Pa še nekaj slik, kako to izgleda:

Tiskanina spodaj, zgoraj, tiskanina prva, druga tretja četrta, ter elektronika ventilatorja prva in druga.

V ohišju pa to izgleda tako:

Cel od zgoraj in od spredaj, od spredaj še ena, s strani, instrument in priklopi z zadnje strani, sestavljeno na hladilnem rebru in cela zadnja stran, ter montaža ventilatorjev.

Še ena fotografija iz faze testiranja.

 

Za konec še dve predlogi tiskanine za 10A in 5A verzijo napajalnika. Gladilnih kondenzatorjev in usmerniškega mostička ni na vezju. BRD in postavitev elementov.

 

NA ZAČETEK