Branko Zemljak, S57C
PR: : S57C@S50BOX.SVN.EU
e-mail: S57C@HamRadio.si
http: //lea.hamradio.si/~s57c/
Phone: : 061 751 131
GSM/SMS: +386 41 717714

Poštna 7/b
1360 Vrhnika
Slovenija

Vrhnika, 18.08.1999

RADIJSKE POSTAJE Z NIČELNO MEDFREKVENCO

MERILNO-SERVISNI DAN

Organizator: Branko Zemljak, S57C

Meritve in svetovanje: Matjaž Vidmar,S53MV; Robert Vilhar, S53WW;Darko Volk, S57UUD; Marko Čebokli, S57UUU

Matjažev projekt izdelave radijskih postaj z ničelno medfrekvenco je v Sloveniji in tudi v tujini naletel na precejšnje zanimanje. Kar lepo število radijskih postaj je že dokončanih in tudi uspešno preizkušenih v dosedanjih tekmovanjih. Čeravno so to "NO TUNE" postaje, se da še marsikaj izboljšati. Za to pa je potrebno imeti nekaj instrumentarija, znanja in izkušenj. Srečo imamo, da je Matjaž in še nekaj nas pripravljenih žrtvovati svoj prosti čas za naše skupno dobro! Tako, se je porodila ideja, da organiziram "MERILNO-SERVISNI DAN", ki je namenjen vsem tistim, ki ste že izdelali svoje radijske postaje in vam zadovoljivo delujejo, pa bi jih radi na instrumentih preverili, če je temu res tako. Še pomebneje pa je, da je Matjaž pripravljen pomagati pri oživitvi tistih postaj, pri katerih ste sami z znanjem ali idejami odpovedali, imate pa voljo, da bi zadevo kljub vsemu pripeljali do delujočega stanja! Potrudili se bomo tudi s tistimi, ki imate težave pri nabavi strateških elementov. Radijsko postajo pripravite na vstavitev manjkajočih elementov (težje dobavljive SMD komponente).

Vsak udeleženec mora razen svoje postaje prinesti tudi napajalni kabel, zvočnik, mikrofon ter ostale nestandardno zvezane pritikline.

Odvisno od prijav bo "Merilno - servisni dan" trajal en ali dva dneva v drugem vikendu meseca septembra (11. In 12. september 1999) v "Šolskem centru NOVO MESTO", Šegova ulica 112, Novo Mesto, v njihovih tehničnih delavnicah. Ker se je na zadeve potrebno malo drugače pripraviti kot na seminarje in srečanja, ki sem jih organiziral do sedaj, se je potrebno na udeležbo pisno prijaviti do 31.08.1999.

Termin se nam zdi primeren, ker omogoča, da se vsakdo pripravi in opremi za udeležbo v prihajajočem IARU UHF tekmovanju, ki bo prvi vikend oktobra na frekvenčnih pasovih nad 432 MHz.

VSTOPNINE NI! Prav tako NE BOMO skrbeli za prehrano ali eventuelna prenočišča (ob pravilni organizaciji in prijavi za udeležence v principu ni potrebe, da ostajajo dva dni).

Uporabo prostorov šolskega centra NOVO MESTO nam omogoča Boris Plut, S51MQ - ravnatelj tehniške elektro šole.

73 de Branko, S57C

Prijavnico pošljite najkasneje do 31.08.1999 na moj naslov po pošti, po PR omrežju ali na e-mail naslov.


Že prijavljeni Nazaj na osnovno stran