Rovinj_27.06.2014

Plezalni tabor ŠAO, Rovinj - 27. do 29. junij 2014

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo

Rovinj vikend paket

Alpinistični tabor na Korošici, napoved nič kaj obetavna, možnost ploh in krajevnih neviht. Škoda ... Naaaah, »stari ni panike«. Če ne gremo gor, pa se peljimo vsaj dol. Nič gremo via Rovinj. Kljukica za vreme, vse štima, v avto in gasa proti morju.

Tisti najbolj neučakani smo svoje haciende postavili že v petek pozno popoldan, vsi ostali pridejo naslednje jutro. Kratka noč in že smo se prebudili v sobotno jutro. Na začetku sramežljivo zaspani, a situacija postane dosti drugačna, ko vsak od nas posreba jutranjo kavico. Kofein opravi svoje, srce prestavi v drugo prestavo in hitro postane vse bolj živahno.

Nabašemo se v avtomobile in brž po cesti do najbližje stene. Senčka, skala je super, grabi še tisto, kar drugače nebi smelo. Hvala bogu za kljukico pri preverjanju prevezovanja, saj se je na precej smereh potrebno prevezovati. Ura 13:00, o-ou, sonce pripeka, nikjer sence, doli pod nami pa hladno morje. To je to, klapa pripravljena na premik proti vodi. Razgrnemo brisače, pripravimo pijače, zmočimo si hlače, možgani pa na off. Adrenalinski skoki med meduze, tečaj salse, vsak najde nekaj zase.

Iz daljave strašni glasovi, doneče, kričeče, vse bližje in bližje. Ne ni vlak, ne ni ladja, ni nevihta, pa kaj za vraga? Ah, to so le naši prazni želodci. Končno zaslužena večerja! Prispemo v kamp, strnemo misli, ter se na koncu zvalimo v šotore, zbiti, utrujeni. Dan izkoriščen do konca!

Nedelja, ista zgodba, isti igralci, enaki občutki ... izmučeni pospravimo šotore, ter vsak po svoje sklenemo dogodivščino z vrnitvijo v domovino.

To je to… over and out

Klemen in Klavdija
Foto: Jernej, Boštjan, Maja in Mijo


Page | 1 | 2 | 3 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering