Rogla_22.02.2013

Rogla 1517 m - turna smuka, 22. feb. 2013

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporoèilo

Test smuči ...

Končno je napočil trenutek, ko sem lahko montiral lažje vezi na nove, ne tako težke in opazno krajše smuči. Še najbolj me je zanimalo kaj bo pomenilo več kot kilogram in pol manj teže na nogah, oziroma na nahrbtniku med plezanjem, zato se kljub snežinkam odpeljem proti Pesku. Proga bo kratka, samo par kilometrov do stolpa in povratek nazaj do izhodišča.

Novega snega je gor na hribu krepko več kot v dolini, dokaj široki smučki pa prijazno orjeta navkreber skoraj sami. No ja, neke omembe vredne naklonine ni, samo na enem odseku moram prestavit peto na najvišjo stopničko, je pa zato precej svežega snega tudi v gozdu. Danes rišem sled sam, ne delam nekih pavz in vsi višinci so dokaj hitro za mano.

Teža? Hm, občasno kar pozabim da je nekaj na nogah. Sedaj obe smučki skupaj tehtata toliko kot ena sama prejšnja. Na vrhu mi nahrbtnik privošči vroč čaj in mini sendvič, potem pa pse dol in spust proti izhodišču. Kljub novim smučkam ni ne vem kako letelo, pač svež sneg in previsoke temperature. Pa saj so tudi drugi mimoidoči turaši nekaj godrnjali o podobnih problemih. Ampak zavoji se s temi (pre)majhnimi smučkami dajo precej bolj udobno obvladovat, izrazit karving dela svoje, ni kaj. Test je bil uspešen, zadovoljstvo je tu in strošek novih dilc je kmalu pozabljen.

MK

Page | 1 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering