Radioamaterske digitalne komunikacije
na prireditvi Teleinfos 2002


Teleinfos - sejem telekomunikacij in interneta - je največja izobraževalno-sejemska predstavitev telekomunikacij in informacijske tehnologije v Sloveniji. Letos bo na prireditvi s svojim razstavnim prostorom sodelovala tudi Zveza radioamaterjev Slovenije (ZRS). Predstavili bomo:

Razstavni prostor ZRS se bo nahajal v prostoru pri širokih stopnicah na prehodu iz prvega predverja v veliko sprejemno dvorano. V živo bomo prikazali delovanje packet radio sistemov in APRS. Na ogled bo tudi kar nekaj razstavnih eksponatov. Radioamaterji bodo na razstavnem prostoru lahko dobili IP številko za delo s TCP/IP preko PR omrežja in uredili vse potrebno za uporabo elektronske pošte z naslovom klicni_znak@hamradio.si.

Cena vstopnice (brez popusta) je 1000 SIT za odrasle in 500 SIT za dijake ter študente. Radioamaterji, člani ZRS, imajo pri nakupu vstopnice 10% popust. Popust se uveljavi s potrdilom, ki ga dobite na ZRS. Radioklubom lahko pošljemo potrdila po pošti, če jih naročijo do petka, 5. aprila 2002. Posamezniki pa lahko dobijo potrdila osebno v prostorih ZRS v času uradnih ur v tednu trajanja prireditve.

Prireditev bo trajala od srede, 10. aprila, do petka, 12. aprila 2002 - vsak dan od 9. do 18. ure.

Informacije o prireditvi so na voljo tudi na spletu:

Veselil bomo vašega obiska na našem razstavnem postoru.

 

Dva plakata - predstavitev paketnega omrežja:

AX.25 paketno omrežje

Oprema


Povezave:

Zveza radioamaterjev Slovenije

S50LEA radioamaterski strežnik

S50AOP radioamaterski portal

S50FPP radioamaterski strežnik

Skupina S50DXX

Radioamaterski forum

Interaktivna karta paketnega AX.25 omrežja

S56WBV povezave na temo paketnega radijskega omrežja